Lazy Words :
I.D.G.A.F
Follow Sini or Your Home
Just Me , Myself and I


Nur Syafina Binti Baderi , 18 years old already. Twitter : FieynAriff
I.D.G.A.F


♥Apple Pie♥

AIMAN ARIFF
17.1.2013 . ILOVEYOU ♥





Template & Skin by : Iyzik lorh
Sidebar , Header and other stuff : Make by myself , no copy copy :p
Images : We ♥ It
Best View : Google Chrome

Older Post
Pain change people
Tuesday, 2 December 2014 | 07:16 |

U know what I hate about people ? 
They will start appreciate u when u changed or when u gone . 

Its hurt me a little bit when people ignore me and guess what ? They will find me when they are sad , bored , heartbroken .

When I change myself to be more harsh and heartless , people beg me to not do that . I change because i afraid to get hurt . But I cant do that . I will simply forgive people and act like nothing happened . 

When I being heartless , people will treat me well . They taking care of me , cheer me up , trying hard to put smile on my face . I dont know the reasons they treat me so well when I be a heartless person . And when I treat them the way they wanted me to be , they treat me like I am nothing . 

Ignored me 
I hate this shit 


Sometimes I miss the old me who is never give a damn what people feel , selfish , and heartless . 


What I could do is smile and pretend Im happy even they put shit on my face 

😌














0 Blue People
Hurt
Thursday, 6 March 2014 | 07:09 |



Tak BBM . Busy . Charger tinggi . Okayy aku terima . 

Pergi tengok kat tempat kerja , duduk rapat dengan perempuan siap borak borak padahal kata busy . Okayy aku fikir positif . Maybe dia anggap macam kakak jer tu . 

Duduk kerja berhimpit bercampur lelaki perempuan kat tempat sempit . Okayy takpe , aku butakan mata sebab fikir "dia kerja , biasa lah tu"

Aku pergi cari dia kat tempat kerja tapi dia takdek. Pastuh dia nak marah aku pulak kata aku pergi kerja , tak datang pun kat dia padahal dia yang takdek . Okayy aku fikir "salah aku" .

Bila aku datang , dia tak layan aku . Aku malu jugak orang sekeliling tengok aku macam aku pulak tergila gilakan dia . Okayy takpe , aku tebalkan muka . 

Aku cuma cakap "bbm lah nanti" , yahh maybe aku gedik sangat bercakap tu sebab aku memang ber cakap gedik dengan dia bila bila masa pun then dia cakap aku dengan nada yang tinggi . Dia kata dia busy and bla bla bla . Bila aku cakap "awak , janganlah cakap kuat gitu sekali . Malu saya awak cakap macam tu" . Pastuh dia salahkan aku pulak kata "dah sayang cakap suruh bbm lah , bbm lah tu ingat biyy tak malu" . 

Ya Allah , malunya aku kena tengking depan orang ramai macamtu  . Patutnya kalau dia sayang aku , dia jaga air muka aku , maruah aku , bukannya jatuhkan air muka aku macamtu . Memang tak pernah aku terasa macamtu sekali dengan dia . Aku tahu kalau dia tahu aku sakit hati macam mana sekalipun , salah dia macam mana sekalipun , dia akan tetap salahkan aku . Sebab dia tahu aku yang akan pujuk dia tak kira siapa salah . Semua hal , aku yang salah . Pasti ada satu kuman akan muncul salah aku bagi dia . Sumpah aku malu gila hatini . Serius aku taknak jejak dah tempat tu , aku malu gila dia tengking aku macam tu . Aku tak tahu nak cakap macam mana , aku memang malu sangat sangat . Lepasni aku pergi kerja , aku taknak keluar dah dari pizza tu , biar terperap jer dalam tu . Aku dah malu sangat sangat . Tak tahu nak letak mana muka ni . 

Mesti orang cakap 
"Ieyy perempuan ni macam syok sendiri jer . Aku tengok bf dia tak care pun kat dia" 
"Tak serabut ke mamat tu ada awek macamtu , takkan awek dia tak faham bf dia busy kerja" 
"Memang patut pun mamat tu tengking perempuan tu , gedik sangat" 



Perlu ada pengorbanan dalam satu perhubungan . Salah seorang mesti mengalah . Tapi tak guna apabila seorang jer yang selalu mengalah , dan seorang lagi hanya mencari kesalahan . Aku tak berkira sangat nak mengalah walaupun bukan aku yang buat salah , tapi aku ni macam orang lain juga. Aku bukannya patung yang takdek hati , takdek perasaan . 

Sumpah aku malu gila harini . Sumpah aku takkan jejak situ lagi . 






0 Blue People